Google Shared – 2010/11/15

 • Dívány – Spicc – A jó pálinka nem aljasít: Zwack Sándorral poharaztunk
 • 2010/11/14 – ““Szódával jobb, mint a whisky, teával jobb, mint a rum.” – mondta a hagyomány szerint a brit trónörökös, Edward walesi herceg, amikor 1936-os magyarországi látogatása alkalmával megkóstolta a kecskeméti barackpálinkát. A trónörökös ezt követÅ‘en egész életében elÅ‘szeretettel fogyasztotta a kecskeméti nedűt, s ezt a hagyományt mind a mai napig folytatta a brit uralkodó család többi tagja is.”

  Egyébként az osztrák/német Obstler ugyanúgy készül, mint a magyar pálinka, egy féle gyümölcsből. Pálinkája van az osztráknak is, a gyümölcsből párlással készülő italok neve ugyanis magyar befolyású területre vonatkozik (egyébként Obstler), így lehet az, hogy Bécs környékén is lehet pálinkát főzni.

 • Index – Vélemény – Margit híd visszaadása = NEM MENŐ
 • 2010/11/14 – “A Margit híd olyan fontos szereplÅ‘ lett, mintha bárkinek valóban érzelmei fűzÅ‘dnének hozzá.”
  és
  “Az úttest visszaadása nem szerencsés fordulat és a fejlÅ‘dés jele, hanem csak visszatérés az unalmas, pöfögÅ‘s hétköznapokba. Mennyivel jobb lett volna, ha valami egészen más történik.”

  Talán egyszer lezárják az egyik rakpartot, befüvesítik, sétáló és kerékpáros utat raknak rá, ahol jól lehet görkorizni, mint mondjuk Bonnban a Rajna-parton. Na az tényleg jó lenne.